Montignards: Maarten Degraeuwe & Christiaan Mariman

Maarten Degraeuwe (1992) is maker en speler. Hij studeerde acteren aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij zijn master behaalde in 2017. Dankzij ontmoetingen met makers als Luk Perceval, Sara de Roo, Michiel Vandevelde en Willem de Wolf ontdekte hij plezier in het creëeren en is hij zich meer gaan ontwikkelen als maker. In het Masterjaar konden Maarten en Elias Bosmans terecht bij Tg STAN om samen met Stijn Van Opstal een voorstelling te maken. Dat resulteerde in een onderzoek naar activisme dat later de voorstelling Stemlozen zou worden.

Maarten Degraeuwe is sinds November 2017 ‘Montignard’ binnen het jonge-makerstraject van de Monty.

Christiaan Mariman (1991) studeerde in 2017 af als theatermaker aan het RITCS School of Arts Brussel. Zijn Master-voorstelling Spoken ontwikkelde hij in Beeldsmederij DE MAAN waarna de productie opgenomen werd. Op vraag van DE MAAN maakte hij ook If Walls Could Talk (5+) dat o.a. speelde op TAZ#17. Christiaan heeft een grote fascinatie voor de duistere kant van het individu, menselijke smurrie, bespookte villa’s en buitenaardse problemen. Onder de naam Kopland werkt hij aan een beeldende theatertaal die zich uit in allerhande bizarre werelden. Zijn recentste voorstelling Oortwolk (2018) speelde op het Delft Fringe en Amsterdam Fringe festival.

Ondertussen kan Christiaan zich ook een échte Montignard noemen nadat hij vorig seizoen voltijds onderzoek voerde binnen het Montignards project (2017-2018) van Monty Kultuurfaktorij.

Hoofden