theatercollectief herman

Lois Brochez (1995) studeert in juni 2019 af als masterstudente aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2017-2018 liep ze stage bij De Warme Winkel (Majakovski/Oktober) en bij SkaGeN (Slapend Rijk). Na de afstudeervoorstelling Om niets te zeggen heeft ze samen met haar klas het collectief herman opgericht. Ze speelde daarnaast ook in Het betreft liefde van Tine Van Aerschot en in Human Landscapes: Book 1 van Michiel Vandevelde.


Kenneth Cardon
(1996) studeert in juni 2019 af als acteur aan het Conservatorium van Antwerpen. Als masterstudent stond hij in twee professionele theaterproducties. De Zchepping, een muzikale familievoorstelling i.s.m. het Amsterdam Bach Consort, en Millennialism, de eerste voorstelling van het maakplatform Wandaat van actrice Anne-Laure Vandeputte. Voor televisie speelde hij gastrollen in de dramareeks Studio Tarara en in Callboys II van Jan Eelen. Vanaf maart 2020 staat hij aan de zijde van o.a. Sofie Decleir en Stijn Van Opstal in De Aanzegster van Jorgen Cassier bij Theater Zuidpool. Daarnaast is hij medeoprichter van het theatercollectief herman.


Daantje Idelenburg
(1993, NL) studeert in juni 2019 af aan de richting Acteren van het Conservatorium in Antwerpen. Voor ze naar de toneelschool ging, speelde en danste ze o.a. bij Theatergroep DOX in Utrecht en volgde ze de vooropleiding van Theater de Nieuwe Amsterdam en Act 2 Act. Ze was o.a. te zien in de Nederlandse speelfilm De Reünie van Menno Meijyes waarin ze een van de hoofdrollen speelde.

Vorig jaar liep ze stage bij het Onafhankelijk Toneel, onder regie van Mirjam Koen. In 2019 speelde ze met haar oud-klasgenoot Kenneth Cardon in de muzikale familievoorstelling De Zchepping i.s.m. het Amsterdams Bach Consort en was ze ook nog te zien op het festival Bach to the future samen met de danscrew Unbreakable in een voorstelling op muziek van Bach. Ze zingt en speelt ook cello.


Sara Lâm
(1996) studeert in 2019 af aan het Conservatorium in Antwerpen. Tijdens haar masterjaar deed ze stage bij De Warme Winkel in de voorstelling Majakovski/Oktober, waarna ze door datzelfde theatergezelschap gevraagd werd voor de voorstelling Wagner: De Halve Ring. Ze was Artist in Residence in het Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art in Warschau. Daar performde ze in samenwerking met choreografe Ula Sickle de performance Free Gestures. Binnenkort is ze te zien in de voorstelling Genoeg!, geschreven door Dimitri Leue. Dit jaar richtte ze samen met haar afstudeerklas het theatercollectief herman op.


Milan Vandierendonck
(1995) is in 2019 afgestudeerd als acteur aan het Conservatorium van Antwerpen. In zijn laatste jaar maakte hij de voorstelling Zwanenzang met klasgenoot Kenneth Cardon en de masterproef Om niets te zeggen o.l.v. Oscar van Rompay. Als toneelspeler stond hij al twee keer in de Monty met het Schrijversgevang en speelde hij deze zomer mee in Massastrandingen, een nieuwe tekst van Moya de Feyter. Verder is hij actief in het theatercollectief herman.

STUDENT@WORK: Om niets te zeggen