buren

Met een achtergrond in de beeldende kunsten wagen Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone – samen buren – zich aan performance, video en installatie.

Oshin Albrecht (1986) is een beeldend kunstenaar die aanvankelijk schilderkunst studeerde aan Sint-Lucas, LUCA-arts in Gent. Daarna volgde ze een opleiding bij a.pass in Brussel (advanced performance and scenography studies). Ze werkte als performer in de tentoonstelling All the knives in Z33 (2012-2013) en was soloperformer in de film A Way of Making van Frederique Bergholz (If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution) en Maria Pask. Oshin Albrecht richtte in 2012 samen met Melissa Mabesoone het collectief ‘buren’ op. Hun werk bestaat uit performances, video’s, teksten, foto’s en installaties. Ze bespelen in al die verschillende uitdrukkingsvormen thema’s als feminisme, gemeenschap, seksualiteit, popmuziek en neoliberale fantasieën.

Melissa Mabesoone (1988) switchte na een jaar filosofie naar de opleiding Grafische Kunsten aan de School of Arts|KASK Gent. Ze speelde in 2014 mee in Davis Freemans Fathers and sons. In juni 2015 speelde ze mee in Everything Depends On How a Thing is Thought II van Peter Aers, in Anonymity of the night - The guardroom van Assaf Gruber en werkte ze voor Dora Garcia op de Biënnale van Venetië. In haar beeldend werk creëert ze fictionele realiteiten door manipulatie van bestaande beelden (foto’s) tot verrassende collages.

Blue Skies Forever