Jason Dousselaere, Louise van den Eede en Eva Binon i.s.m. Compagnie Frieda

Eva Binon studeerde af aan de School of Arts Gent l KASK Gent als meester in de dramatische kunsten. Ze is vaste speler en maker bij Compagnie Frieda waar ze o.a. My dinner with Frieda (2009), WERELD, EINDE VAN EEN (2012) en Østerklan/k (2015) maakte. Bij KC De Werf maakte ze Een Meesterwerk (TAZ) en Gone, samen met Rilke Eyckermans en Arend Pinoy. Eva werkt geregeld samen met Tibaldus, o.a. voor Wanneer de paarden sterven (2012) en Persona (2013) en het recente Yvonne, prinses van Bourgondië (2016).

Jason Dousselaere (1979) studeerde in 2004 af als moraalfilosoof te Gent. Tijdens zijn studies al was hij actief als speler en maker in zowel muziek als theater. Na The Violent Husbands (winnaar Gents Rockconcours De beloften, tweede plaats Oost-vlaams Rockconcours, tweede plaats Zo is er maar één) richtte hij samen met Dijf Sanders ook het meer pop-georiënteerde Teddiedrum op, dat dankzij enkele radiohits overal snel opgepikt werd. Hij speelde in en maakte muziek voor verschillende theatervoorstellingen (Hendrik IV van Theater Stap, muziektheater bij Tangerijn/De Bijloke, Rudy, Have you rearranged the flowers? van Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone, Østerklan/k van Compagnie Frieda & FroeFroe, Meeuw voor Vrijstaat O/KAAP). Jason was eveneens deel van de Emmy-genomineerde muziekdocumentaire/roadtrip Soundtrack van productiehuis Geronimo dat op Canvas werd uitgezonden.

Louise Van den Eede (1985) studeerde filosofie en journalistiek, maar raakte al gauw betrokken als dramaturge bij verschillende artistieke projecten. Samen met haar zus en actrice Ans van Eede stichtte ze in 2011 het theatercollectief Hof van Eede dat filosofische thema’s met ongebreideld enthousiasme en aanstekelijk acteerspel naar zijn hand weet te zetten.

Compagnie Frieda ( 2009) bestaat uit een vaste kern van 6 makers met diverse achtergronden: Nikè Moens, Tina Heylen, Patrick Vervueren, Eva Binon, Jan Palinckx en Seppe Jespers. Het is een hecht collectief van makers met specifieke expertise (architectuur, scenografie, literatuur, kostuumontwerp, theater). Ze werken in wisselende samenwerkingsverbanden onderling en daarnaast betrekken ze telkens verschillende kunstenaars uit hun omgeving. Voor Pygmalion werkt Eva Binon samen met Jason Dousselaere en Louise Van den Eede.

Naast zaalvoorstellingen (En Lang en Gelukkig, de Bomma’s, Lampe, X tot de zoveelste) maakte Compagnie Frieda ook enkele locatievoorstellingen (My dinner with Frieda, Wereld, einde van een en Østerklan/k).

Pygmalion