de.ploeg

de.ploeg is het jonge gezelschap van spelers Taeke Nicolaï, Vincent Van Sande en Danny Bouman, muzikant Zino Moons en schrijver Matthias Hellemans. Het is niet elke dag dat we nodig zijn was de debuutvoorstelling van de.ploeg. Koningskloote is hun tweede stuk. In april 2020 gaan ze in Zuidpool met nieuw werk in première.

Taeke Nicolaï (1995) studeerde als actrice af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze was te zien op Bâtard en Bouge B met de performance 21st Century begeleid door Michiel Vandevelde. Na haar opleiding speelde ze samen met Danny Bouman en Clara van den Broek in een Montyproductie genaamd Syriërs, pijn en verwarde dromen door Kamil Abou Saeb. Samen met Danielle De Nul speelde ze op Winterkaravaan in Alkmaar met Alles is geslacht. In september 2018 ging ze samen met Vincent in De Warande in première met de muziektheatervoorstelling Startschot. Ze was te zien in enkele kortfilms zoals Dubito en Tussen Nu en Morgen. In december 2019 zal ze te zien zijn in de langspeelfilm Yummy van Lars Damoiseaux. Ondertussen heeft ze met de.ploeg twee producties gemaakt in Zuidpool: Het is niet elke dag dat we nodig zijn en Koningskloote.

Vincent Van Sande (1992) werkte na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen afwisselend voor televisie en theater. Bij Toneelhuis speelde hij mee in de productie De welwillenden. Daarna heeft hij voor De zomer van Antwerpen samen met de Roovers het stuk De Gouden Draak gemaakt. Bij Zuidpool speelde hij in De felomstreden kroon…. In het najaar van 2017 maakte hij met Piet Arfeuille en Nathalie Teirlinck bij Theater Malpertuis Beginners. Hij speelt ook samen met Taeke Nicolaï in het stuk Startschot van Paul Govaerts.

Danny Bouman (1993) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij zat samen in de klas met Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï. In 2016 stond hij in de Brakke Grond met Ejaculatio Praecox en in 2017 speelde hij bij Zuidpool Friedrich van de Vulvia groep. Hij maakte zijn eigen kortfilm en speelde in verscheidene Vlaamse reeksen mee zoals o.a De Ridder, Cordon en Chaussée d’amour. Voor zijn masterproef All For Love werkte hij met Els Dottermans. Als stage werkte hij in 2017 samen met de Roovers aan Onschuld.

Zino Moons (1993) (muziek) studeerde Drama aan het Conservatorium in Antwerpen, en nadien aan het RITCS School of Arts Brussel in Brussel. Sindsdien is hij zowel als speler als muzikant actief. Tijdens zijn studies leerde hij de leden van de.ploeg kennen. Voor hun eerste productie Het is niet elke dag dat we nodig zijn maakte hij het auditieve parcours. In het najaar van 2019 brengt hij met Onzin zijn eerste hiphopalbum uit.


Matthias Hellemans (1989) studeerde Journalistiek aan de Plantijn Hogeschool) en Drama-Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij werkt zowel voor televisie, film als theater, en was een van de auteurs in Monty’s Schrijversgevang. In 2018 debuteerde hij met de theatertekst Het is niet elke dag dat we nodig zijn. Koningskloote is zijn tweede samenwerking met de.ploeg, in april 2020 volgt de derde. Intussen schrijft Matthias aan zijn eerste roman.

Koningskloote