Il Brigata

Il Brigata is een nieuw Antwerps gezelschap van jonge spelers, genoemd naar de vrolijke verhalenvertellers uit Boccaccio’s Decamerone.

Elias Bosmans (1995) behaalde in 2018 zijn masterdiploma acteren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2016 speelde hij mee met de voorstellingen van De Veere, een tijdelijk repertoiregezelschap met Maatschappij Discordia, TG STAN, ’t Barre Land en de Theatertroep. Hij maakte samen met Maarten Degraeuwe de voorstelling Stemlozen, waarmee ze op de vorige editie van Love at First Sight stonden. Hij zal het volgende seizoen nog te zien zijn als Romeo in Romeo & Julia, een voorstelling van ‘Theater van A tot Z’ voor anderstaligen.

Maarten Degraeuwe (1992) studeerde in 2017 af als acteur aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij speelde en maakte tijdens zijn masterjaar Stemlozen, samen met Elias Bosmans en Moondance o.l.v. Willem De Wolf. Hij was deel van het Montignardsproject 2017-2018 en heeft in 2019 gewerkt als speler, maker, en leerkracht.

Bartel Jespers (1995) speelde mee in Dood van een handelsreiziger van ‘t Arsenaal, Ivanov van Theater Malpertuis, Odysseus: een zwerver komt thuis van KVS en enkele voorstellingen van Maatschappij Discordia. In 2016 en 2017 was hij een van de vijf makers in het Montignardsproject van Kultuurfaktorij Monty. In 2017 stond hij met zijn voorstelling De Spits van de Koude Oorlog op Love at First Sight. Hij speelt op dit ogenblik mee met de Theatertroep in hun voorstelling Troupe en nuit ‘19.

Rino Sokol (1992, NL) is beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij rondt in 2019 zijn Master Kleinkunst af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Buiten de schoolmuren werkt hij met zijn interdisciplinaire internationale collectief 4fold. Met Jan Bijvoet bewerkte hij Woody Allens Interiors, met Herwig Ilegems maakte hij Bernie Spreekt. In zijn masterjaar maakte hij de dansvoorstelling Revolution or Dying Horse, een muzikaal portret over de contradictie van de revolutie in Cuba. Hij maakte onlangs Groen en Soul voor het Exit Festival in de Arenbergschouwburg.

Gode Kempen (1989, NL) zocht na jaren van reizen, straatmuziek, zware rock’n roll en een resem bands van verschillende pluimage zijn toevlucht in Antwerpen. Hij behaalde er zijn Master Drama aan het Koninklijk Conservatorium. Gode Kempen maakte de prijswinnende voorstelling KLUSTER (TAZ#2016, FRINGE AMSTERDAM 2016). Hij is medeoprichter van collectief More Dogs en maakte de voorstelling ZEITGEBER onder de vleugels van muziektheaterhuis Orkater. Hij werkte o.a samen met In Een Discotheek (TAZ#2017, NEKKA 2017), Rooftoptiger, Jade Derudder, Vulvia Groep, De Mannschaft. Momenteel speelt hij internationaal met De Passant van Michai Geyzen.

Simon Knaeps (1993) is een kind van twee werelden. Hij volgde de opleiding acteren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en rondt in 2019 zijn Master Theater- en Filmwetenschap aan de Universiteit Antwerpen af met een thesis over de relatie tussen theater en politiek. Zijn visie op het theater is zowel gevoed door praktische ervaring als affiniteit met de academische omkadering ervan. Simon speelde mee in De Belofte Van Clermont-Ferrand, de afstudeervoorstelling van Lies Vandeburie, en werd hiermee geselecteerd voor TAZ#2016. Diezelfde zomer stond hij ook op de planken als acteur/beweger in de jongerenvoorstelling This Place Is Looking For Better Men van tg Elektra. Hij is mede stichtend lid van Il Brigata en maakte en speelde mee in de eerste voorstellingen van dit jonge toneelspelersgezelschap: Dag 1: Zonder Gerede Twijfel en Dag 2: Jonestown.

Kevin Wekker (1987, NL) is sinds zijn kinderjaren bezig met dans en toneel. Hij deed de vooropleiding Ballet op de Amsterdamse Balletacademie Lucia Marthas. Zijn eerste theaterervaring was in 2000; hij speelde toen mee in de musical Oliver!. In 2008 speelde hij Appie in Het huis Anubis en in 2010 Errol in Harde Klappen. Momenteel volgt hij l Chubbuck Techniek-lessen in Amsterdam.

Dag 2: Jonestown