Julie Cafmeyer

Julie Cafmeyer (1987) is theatermaker, schrijfster en columniste. Haar werk heeft een autobiografische stijl en kenmerkt zich door wrange humor, duistere lichtheid en vermakelijke tragiek.

Julie Cafmeyer speelt in haar voorstellingen met theatercodes en wil de toeschouwer deelgenoot maken van haar vragen, problemen, mislukkingen, ambities en dromen. In De Therapie gaf ze het publiek inkijk in haar tumultueuze liefdesleven en vroeg ze hen tijdens een gesprek om raad. Bombastische Liefdesverklaring was een soort van vervolg, waarin ze foto’s van ex-vriendjes, mails, sms’en, audio-opnames en poëzie toonde aan de toeschouwers. Onverschrokken op zoek naar inzichten over de hartenpijn die we allemaal ervaren. Meer dan een coming of age, was Bombastische Liefdesverklaring ook een zoektocht naar wat theater kan zijn. Julie is ervan overtuigd dat ze alleen tot inzichten kan komen als ze het publiek deelgenoot maakt van haar worstelingen. In Is this porn? No, this is love zocht Julie een mannelijke tegenspeler uit het publiek om vat te krijgen op de teloorgang van het koppel.

Sinds enkele maanden schrijft Julie Cafmeyer ook drie columns per week voor De Morgen. Het dwingt haar om zich tot de wereld te verhouden en haar thematiek te verbreden. Ze schrijft niet langer alleen over liefde, verlangen en vrouw-zijn, maar ook over religie, politiek, feminisme, consumeren, burn-out en het klimaat. Het persoonlijke is niet meer louter een dagboekfragment. Het persoonlijke wordt politiek.

Lees Julies columns op juliecafmeyer.com

website

Confessions of a white girl - Bad Woman