playField.

playField. is een jong kunstcollectief opgericht door Lana en Marthe Schneider en Tim De Paepe. Samen ontwikkelen ze interactieve theaterinstallaties die de grens tussen speler en kijker opheffen: als publiek bepaal je mee de uitkomst.


Lana Schneider
(1991) is een jonge beeldend kunstenaar die zich van verschillende media bedient, van tekeningen over sculpturen tot conceptuele kunstwerken. Haar werk heeft een directe relatie tot haar omgeving. Lana vertrekt van dagelijkse ervaringen en objecten die zonder haar ‘framing’ onopgemerkt zouden blijven. In haar werk, dat gelaagd is en een brede waaier aan onderwerpen aanraakt, betrekt ze meer dan eens de toeschouwer, soms zelfs op een fysieke manier. Lana Schneider leeft en woont in Gent.

Marthe Schneider (1994) is theatermaker, schrijver en actrice. In haar werk benadert ze de spanning tussen fictie en realiteit door in haar performances te reflecteren op mogelijke toekomstperspectieven, wat het publiek aanmoedigt om hun huidige sociale omgeving te herzien. Ze wordt sterk beïnvloed door documentair theater. Marthe Schneider woont en werkt momenteel in Gent.

Tim de Paepe (1986) is theatermaker en regisseur. In 2016 studeerde hij als regisseur af aan de Toneelacademie Maastricht. Als theatermaker gebruikt hij zijn achtergrond in informatica om verschillende thema’s te bevragen, zoals o.a de ethiek achter data, de toekomst van technologie en de verbinding tussen mensen in een gedigitaliseerde samenleving. In 2016 won Tim de Henriëtte Hustinxprijs, een prijs die wordt uitgereikt aan veelbelovend jong talent. Tim de Paepe woont en werkt in Gent.

website

#BIAS