Talitha De Decker

Talitha De Decker studeerde in 2014 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (NL) in de richting Choreografie. Al tijdens haar studie was Talitha betrokken bij tal van projecten. Zo danste ze o.m. mee in de voorstelling PITSERS van Fabuleus o.l.v. Karolien Verlinden en Jef Van Gestel en werkte ze in 2012 met Paea Leach (Australian Dance Theatre) aan de voorstelling Immerse. Datzelfde jaar kreeg ze een Scholarship van de Fontys Dansacademie voor Deltebre Dansa.

In een project van Katja Grässli deed Talitha onderzoek naar gebarentaal binnen dans. Dit resulteerde in de voorstelling Seelenwald.

Haar afstudeervoorstelling SNAP werd gecoacht door Jan Martens en werd geselecteerd voor de Jonge Makersprijs van Theater aan Zee 2014. Ook na haar studie heeft Talitha geen moment stil gezeten. Zo maakte ze voor Open Monumentendag 2014 de video-installatie Prime i.s.m. Amuseevous in Hotel d’Hane Steenhuyse en krijgt ze in 2015 steun van Theater De NWE Vorst (NL) voor haar voorstelling Recoil. Ze choreografeerde de opera MONU dat in het concertgebouw Brugge speelde en een jaar later werkte ze mee aan de opera PUCK dat opgevoerd werd in de Royal College in Londen. In februari 2018 staat SNAP XL, het vervolg op haar afstudeerwerk, op het programma bij productiehuis fabuleus.

Tinkling