Traumafestival

Het collectief Traumafestival bestaat uit Gökhan Girginol, Yanu Schepens, Ali Can Unal, Tim Vermorgen, Gökhan Kizilbuga en Winne Verbrugghe. Bij het ontstaan werd besloten RITCS-docenten Tania Van der Sanden en Edward Rooze bij de werking van Traumafestival te betrekken. Ze delen de opvattingen van Traumafestival over theatermaken: solidariteit, anarchie en theatraliteit zijn kernbegrippen. Twee onderzoeksterreinen springen daarbij in het oog: circus en nomadisch theater. “Het zijn twee vormen die in essentie wellicht niet zo ver uit elkaar liggen, ze vertegenwoordigen allebei het volkse, verbindende en ze belichamen beide de niets pretenderende wereld van de verbeelding.”

Gökhan Girginol (1988) behaalde zijn master Regie aan de RITCS School of Arts in 2012. Hij regisseerde o.a de voorstelling Robin Hassan Hood, een creatie ondersteund door C-mine en KVS (2015). Eerder al maakte hij Herzaman (2013), een theaterproject waarin Gökhan stilstond bij het leven van zijn Turkse landgenoten binnen de Genkse mijnen. Hij maakte Waiting, ondersteund door productiehuis Moussem, Toneelhuis en het Bitef theatre Belgrado (2008). Deze (kleine) voorstelling, gemaakt op uitnodiging van de Iraakse theatermaker Mokhallad Rasem, wierp een hedendaagse blik op Waiting for Godot van Beckett, met als onderliggende vraag: “Wat betekent wachten?”

Yanu Schepens (1995) behaalde zijn master Regie aan de RITCS School of Arts in 2020.

Speler en regisseur Ali Can Unal (1985) behaalde zijn Master Regie aan de RITCS School of Arts in 2019. Hij is professioneel actief als begeleider bij het Gentse collectief Jong Gewei onder de artistieke leiding van theatermaker Haider Al-Timimi, en binnen de Brusselse jeugdtheater- en filmorganisatie City zoom.

Gökhan Kizilbuga (1983) startte de regieopleiding aan RITCS School of Arts in 2018. In 2019 regisseerde hij er het solo-project Kantje Boordje en een bewerkte versie van Een vijand van het volk (Henrik Ibsen). In 2013 won Gökhan Kizilbuga de Limbomania comedy-wedstrijd.

Winne Verbrugghe (1998) beëindigt in 2020 haar opleiding Drama/spel aan RITCS School of Arts. Ze maakte en speelde Dirk (Futur Liquide, Theater Antigone), speelde mee in Alter ego (RITCS, Masterproef Jamy Hollebeke) en Woyzeck: Misery’s the river of the world (RITCS, Bachelorproef, Abattoir Fermé)

Tim Freddy G. Vermorgen
(1979) kreeg via het festival Rock in Wervik de live sound microbe te pakken en er volgden samenwerkingen met Gaz Coombes (Supergrass), Tiny Legs Tim & Steven Troch, Kris Jefferson, Popa Chubby, Neal Black, Bernard Egger, Mike Lattrell, Gabriel Rios, Etienne Delport, Wim Soutaer... Na een actieve carrière als technicus ging hij op 39-jarige leeftijd opnieuw studeren aan RITCS School of Arts. Hij ontwikkelde er o.m. een solo met Yanu Schepens en staat in voor de productieleiding van Paragysiet.


Speelt

PARAGYPSIET