love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

A Separation

Scarlet Tummers

Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk? Zo begint de Iraanse cineast Asghar Farhadi zijn meermaals bekroonde film A Separation.

Prachtmateriaal voor theatermaker Scarlet Tummers. Samen met vier andere spelers geeft ze gestalte aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst. Een universeel verhaal zonder helden, over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk. Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen? En waar dringen politieke en religieuze verschillen zich op tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

A Separation
is een voorstelling van Scarlet Tummers, gespeeld door Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalīzad en Mokhallad Rasem, onder de vleugels van tg STAN in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r.

Datumwijziging!

Door een wissel in de cast van A Separation, is er ook een wijziging in de speeldata omdat Sachli Gholamalizad vrijdag 18 september niet beschikbaar is. De première schuift een dag op naar zaterdag 19 september. Er komt een extra avant-première op donderdag 17 september. Wie tickets kocht voor de voorstelling van 18 september wordt zo snel mogelijk gecontacteerd om een nieuwe datum te kiezen.

van en met Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalīzad, Mokhallad Rasem - concept en tekstbewerking Scarlet Tummers - artistiek advies Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen - scenografie en lichtontwerp Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning - kostuums Fauve Ryckebusch - productie tg STAN - coproductie d e t h e a t e r m a k e r


Speeldata & tickets

© Koen Broos