love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

Panic & other Attacks

Dounia Mahammed en Roos Nieboer

Dounia Mahammed gaat in Panic & other Attacks op zoek naar recepten die ons kunnen redden in moeilijke situaties. Op haar eigen springerig-beweeglijke, bizar associatieve wijze laat ze in Panic & other Attacks haar gedachten de vrije loop over de vraag: wat te doen?

Wat te doen als je terechtkomt in een sneeuwlawine? Wat te doen als je aangevallen wordt door een ijsbeer? En is dat wel de juiste vraag? Is de vraag niet eerder: wat te doen zodat we op onze hoede kunnen blijven voor de aanval van een ijsbeer?

Als schrijfster en actrice is Dounia evenzeer gedreven door sociale kwesties als door de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schippert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling.

tekst & concept Dounia Mahammed - spel Dounia Mahammed & Roos Nieboer - productie wpZimmer - met de steun van C-Takt Neerpelt, de Vlaamse Gemeenschap - met dank aan Nedjma Hadj, Les Bancs Publics Marseille, Napoli Teatro Festival, Performances Beyond Two Shores (Creative Europe project)


Speeldata & tickets