love at first sight #5

festival van (nieuwe) makers 17 — 26 september 2020 antwerpen

Âmok/Âmok

Lore Borremans (1993) behaalde haar master Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze is actief als performer bij Troubleyn / Jan Fabre in Mount Olympus, To Glorify the Cult of Tragedy, Belgian Rules/Belgium Rules en The Power of Theatrical Madness. Ze werkte als artistiek assistent van Jan Fabre voor de solo Resurrexit Cassandra (2019) en choreografeerde voor diverse organisaties (o.m. voor Opera Forward Festival, Nationale Opera en Ballet, Amsterdam).
Ze richtte samen met collega-maker Adam Clarke haar eigen compagnie Âmok/Âmok op, een platform dat zich concentreert op de taal van fysiek danstheater.

Adam Vincent Clarke (1992, CA) is componist van hedendaagse muziek. Zijn inspiratie vindt hij o.m. in storytelling en folktraditie. Y Tú (2018) en I don’t (we)know (2019) zijn dansstukken die hij creëerde in tandem met Daniel Domenech voor Opera Ballet Vlaanderen. Deze werken combineren live instrumenten met vooraf opgenomen gesprekken van mensen van overal ter wereld samengebracht op scène. Hij is componist-in-residentie bij het internationaal reizende Ensemble Silakbo (dat o.m. samenwerkt met het Antwerp Symphony Orchestra voor Concerto for Vagabonds Orchestra, 2019).
Hij is medeoprichter van Âmok/Âmok, waar hij naast Lore Borremans cocreëert aan werken als contr(a/o) vers(e/u)s (2019) en het geplande Between Dreams and Drowning (2021).


Speelt

contr(a/o) vers(e/u)s


Links

amokamokcompany.com

© Koen Quintyn