love at first sight #5

festival van (nieuwe) makers 17 — 26 september 2020 antwerpen

Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms

Anna Franziska Jäger (1996) rondt op dit moment de masteropleiding Drama af aan School of Arts|KASK Gent. Bartlebabe, dat geldt als Anna Franziska’s masterproef, is de derde samenwerking met Nathan Ooms na de voorstelling As a matter of fiction (2018) en Some Things Last A Long Time (2019) dat te zien was op Love at first Sight#4. Met Michiel Vandevelde werkte ze samen voor de voorstellingen Love Songs (Veldeke) bij fABULEUS (2013) en Human Landscapes - Book I (2018). Naast de film My Queen Karo (2009) van Dorothée Van Den Berghe speelde ze ook in andere films zoals Cleo (2019) van Eva Cools en Braided Love (2018) van Rand Abou Fakher. Vorig jaar was ze te zien op Love at first Sight#4 in de voorstelling Toverberg van de Snor. Op Love at first Sight#5 is ze te zien in Gekken & Specialisten in een regie van Timeau De Keyser/tibaldus.

Nathan Ooms (1996) behaalde in juni 2019 zijn master Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Samen met Anna Franziska Jäger maakte hij in 2018 de voorstelling As a matter of fiction, waarin ze een theatrale spiegel boden aan de roman Beware of Pity (Ungeduld des Herzens) van Stefan Zweig. Het jaar nadien maakten ze samen Some Things Last A Long Time, Nathans masterproef, ook te zien in Love at first Sight#4. Hoewel de samenwerking tussen Nathan en Anna Franziska gedijt op onderling uiteenlopende interesses binnen het theater, vinden ze elkaar in het belang van het lichaam als maat om zich tot de wereld te verhouden en in de vraag hoe fictie als middel kan dienen om het abstracte aan te spreken.
Nathan liep stage bij Ula Sickle waar hij meewerkte aan de voorstelling Relay (2018) en was in het seizoen 2018-2019 te zien in de voorstelling Drawings van Marc Vanrunxt. Momenteel volgt hij het STUDIOS programma aan P.A.R.T.S.


Speelt

Bartlebabe (preview)