love at first sight #5

festival van (nieuwe) makers 17 — 26 september 2020 antwerpen

Annelore Smits, Koen Verheijden, Paul Govaerts

Annelore Smits (1988) studeerde Nederlands-Spaans aan de UGent en docent en regie aan de Toneelacademie Maastricht. Samen met een aantal klasgenoten richtte ze Cie Augustus op en schreef ze de tekst voor hun eerste voorstelling Julia, die speelde op het Amsterdam Fringefestival. Annelore werkt als theatermaker bij de sociaal-artistieke organisatie De Figuranten in Menen.

Paul Govaerts (1982) studeerde film aan Sint-Lukas in Brussel. Hij werkte als scenarist voor verschillende productiehuizen en ontwikkelde met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds de serie Koning der Belgen, over Leopold I. Hij schrijft toneelteksten die hij zelf op scène zet. In 2016 maakte hij Dubbelmens, een muziekmonoloog over een man die verslaafd is aan verslavingen en in 2018 ensceneerde hij Startschot over de geradicaliseerde figuur Gavrilo Princip. Hij schreef ook de teksten Crisis over een gezin dat worstelt met objecten en Oorlog over een gezin dat worstelt met fake news. Taal is voor hem een tool om dingen duidelijk en onduidelijk te maken.

Koen Verheijden studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakt fictiefilms en onderzoekstheater, waarvoor hij zijn eigen teksten schrijft. Zijn werk is documentair. Hij voert journalistiek onderzoek naar maatschappelijke thema’s dat hij vervolgens fictionaliseert. Vaak hangt er een melancholische sfeer over. Momenteel werkt hij aan een voorstelling over Nederlands-Indië, Nina Bobo, geproduceerd door Theater de Generator in Leiden. In deze voorstelling probeert Koen dichter bij zijn Indische roots te komen, vraagt hij zich af hoe die complexe geschiedenis in elkaar zit en wat de rol van zijn oma daarin is geweest.


Speelt

Schrijversgevang op scène #13