Anouk Friedli & Guus Diepenmaat

Guus Diepenmaat en Anouk Friedli zijn twee Brusselse theatermakers/performers. Sinds september 2019 bundelen ze hun krachten onder VZW For Real. Onder deze noemer ontwikkelen ze uiteenlopende artistieke projecten. In 2019 waren ze te gast in Monty met de voorstelling Alex Moons.

Guus Diepenmaat (1987) onderzoekt in haar werk als performer en regisseur hoe onze lichamen met elkaar communiceren. Tijdens haar opleiding aan het RITCS ontwikkelde ze een grote gevoeligheid voor fysicaliteit en ritme. Ze studeerde af met de voorstelling HOHOHOHO waarmee ze in 2017 de special mention prijs won op het Itself Festival in Warschaw (Polen). Ze werkte samen met o.a. Jetse Batelaan, Lizzy Timmers en Ultima Vez. In 2020 was ze te gast op het Porn Film Festival Vienna om te spreken over haar visuele kunst. Momenteel werkt Guus aan een tactiele installatie rond genderfluïditeit en schrijft ze poëzie.

Anouk Friedli (1992) schrijft, regisseert en speelt. Na de regieopleiding aan het RITCS volgde ze de master schrijven. Ze resideerde acht maanden als ‘montignard’ in Monty Kultuurfaktorij en liep stage bij Christoph Marthaler. In haar werk onderzoekt ze hoe verbeelding een emancipatorische kracht kan zijn. In 2019 regisseerde ze Alex Moons waarvoor ze samenwerkte met o.a. Monty, Dood Paard, C-TAKT en Pianofabriek. In 2020 werd ze geselecteerd om een voorstelling te maken voor het Boslab-festival in Amsterdam en organiseerde ze Het Schrijverslab, een minifestival dat in het teken staat van tekstueel experiment.


Speelt

What The God