love at first sight #5

festival van (nieuwe) makers 17 — 26 september 2020 antwerpen

Dounia Mahammed en Roos Nieboer

Dounia Mahammed (1990) studeerde in 2015 af aan de afdeling drama van School of Arts|KASK Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken.

In haar afstudeervoorstelling Salut Copain (2015) gebruikt ze de taal als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. In augustus 2016 won ze hiermee de Sabam Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. In haar solo w a t e r w a s w a s s e r (2017) – eerder te gast op Love at first Sight#2 – gaat ze op zoek naar een nieuwe manier van communiceren, waarbij haar grillige associaties en bewegingen een poëtische dialoog aangaan met de muziek van Alan Van Rompuy. Op deze samenwerking komt in 2021 een vervolg: Galm. Intussen schrijft Dounia aan diverse teksten, waaronder Ophelia: een productie van Inne Goris i.s.m. LOD muziektheater, Opera Ballet Vlaanderen & hetpaleis. Dounia Mahammed is sinds 2015 in residentie bij wpZimmer.

Roos Nieboer (1995) studeerde in 2019 af in de richting Vrije Kunsten aan LUCA School of Arts. Ze werkt veelal met performance, tekst en textiel waarbij thema’s als de publieke ruimte, sociale interactie en ‘het normale' versus 'het absurde’ een belangrijke rol spelen.

Een test invullen om te ontdekken wat je van een gebouw vindt, een prototype ontwikkelen om een brief naar je oma te schrijven of een voice over die je vertelt hoe je het best onopgemerkt door een menigte kan bewegen, allemaal manieren waarop Roos Nieboer in haar werk grip probeert te krijgen op de werkelijkheid. Het werk speelt zich af op het raakvlak van kunst en maatschappij, met als vraag waar kunst zich situeert. Door te spelen met de losse associaties tussen woord, beeld en betekenis, prikkelt zij de verbeelding van haar toeschouwers.


Speelt

Panic & other Attacks