Maxine Palit-de Jongh, Mirte Desmeth en Koen Caris

Monty lanceerde het Schrijversgevang als experiment in 2008. Intussen groeide het uit tot een vaste traditie om een prikkelende impuls aan de Nederlandstalige theaterliteratuur te geven. In september 2021 organiseert Monty de veertiende editie met deze drie schrijvers:

Maxine Palit-de Jongh (1993) schrijft toneel, poëzie en scenario. Haar werk is gepubliceerd bij deBuren, in Deus Ex Machina, Theaterkrant Magazine, en bij Movement Exposed The Critical Space. Ze heeft dit jaar deelgenomen aan de Parijsresidentie van deBuren en volgt het talenttraject Slow Writing Lab van Het Nederlands Letterenfonds. In 2020 studeerde Maxine af aan de opleiding Writing for Performance (HKU) met een mozaïekvertelling over onbespreekbaar verdriet dat de gedaante aanneemt van een bloem.

Koen Caris (1988) schrijft theaterteksten, proza en hoorspelen. Hij deed en doet dit onder andere voor BNNVARA, de VPRO, Hummelinck Stuurman en Theater Bellevue. Zijn werk werd genomineerd voor de Prix Europa en de Zilveren Reissmicrofoon, en in 2017 ontving hij het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In juli 2021 verscheen zijn debuutroman Stenen eten bij uitgeverij Atlas Contact. Koen schrijft lichtvoetige tragedies over mensen die elkaar proberen te vinden op plekken waar ooit iets was, zintuiglijke verhalen die heen en weer schieten tussen beklemming en nostalgie.

Mirte Desmeth (1997) rondde in 2020 de regie opleiding van de Toneelacademie van Maastricht af. In haar werk gaat ze op zoek naar manieren van theater en literatuur buiten de huidige conventies om. Hiermee wil ze het publiek laten stilstaan in en bij hun eigen omgeving. Afgelopen zomer stond haar tekstinstallatie Zijt gij er nog? op Theater Aan Zee en MoMeNT. In september 2021 start ze een deeltijdse opleiding tot dramatherapeut.


Speelt

Schrijversgevang op scène #14