Stellar Legions & Compagnie Aira

Fris, eigentijds en één groot ongepolijst avontuur, dat is STELLAR LEGIONS. Vertrekkend vanuit de jazz, hip-hop, dub, elektro, dance, en menig andere genres verenigt dit nieuw collectief het avontuur en de improvisatie van jazz met hedendaagse klanken. Ze vinden elkaar terug in live-improvisaties rond al dan niet afgesproken thema’s en schema’s. Hun geluid kan worden gedefinieerd als een semi-elektronische droomwereld van extase waarin alles kan en alles mag. Met vette grooves, etherische synths, jazzy akkoordenflarden en catchy melodieën wordt er gedanst, gelachen en ontroerd. Hun concerten voelen aan als een trip doorheen verschillende muzikale werelden die je meevoeren naar een nog onbestemde maar -vast en zeker- buitenaardse plaats.

De band bestaat uit saxofonist Andrew Claes (STUFF, BRZZVLL, Dez Mona,…), toetsenist Bram Weijters (Raymond Van Het Groenewoud, Mauro Pawlowski, Dez Mona, Piet Verbist Quartet, Jelle Van Giel Group,…), drummer Klaas De Somer (Eefje De Visser, Tourist Lemc, Pomrad, J. Bernardt, Faces On TV,…) en contrabassist Fre Madou (DAAU, Gwen Taylor Trio, The Jacquelines, Namid, The Golden Glows,…).

Zoë Demoustier (1995) is danser en theatermaker/choreograaf. Ze startte haar traject in 2012 in de voorstelling Dromen hebben veters van Kabinet K en fABULEUS. Doorheen de jaren nam ze deel aan verschillende professionele voorstellingen met jongeren op scène en leerde zo het theaterlandschap kennen. In 2013 startte Zoë aan de Mimeopleiding in Amsterdam (Academie voor theater en dans) waar ze zich ontwikkelde van danser tot performer en van performer tot maker. Daarna behaalde ze een Master Regie aan het RITCS Brussel waar ze met kwetsbare Brusselse jongeren de voorstelling Hidden wounds maakte bij BRONKS, en Regarding the Pain of Others bij Ulitma Vez en Kaaistudio’s. Naast eigen werk performde Zoë in projecten van o.a. David Weber Krebs, Danielle van Vree en Marcelo Evelin.


Speelt

Air Odyssey