love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

Gathering Ground

Salomé Mooij

Waar zijn we? Op een plein, in de stad, zoals de helft van de mensheid. Levend in steden, waar we slechts zover kunnen zien als gebouwen reiken. We verliezen gevoel voor verhoudingen en zouden kunnen geloven dat de mens de maat en de heerser van de wereld is. In deze voorstelling willen we opnieuw contact maken met wat ver weg lijkt: alle verschillende landschappen die onze planeet bevat, die niet zo ver zijn als we misschien denken. We doen dit door de ruimte om ons heen te verkennen en ons deze voor te stellen door deze opnieuw in kaart te brengen om zo grip te krijgen op en ons intiemer te voelen met onze planeet.

Zou een glimp van de heelheid ons kunnen verbinden met de ruimte waarin we leven? Gathering Ground is een praktisch gedachtenexperiment. Samen tekenen we een gigantische kaart op de schaal van ons eigen lichaam, zonder een ruimtereis van een miljardair te maken: analoog, met de meest minimale middelen zoals zelfgemaakte karretjes van gerecycled materiaal, gevonden in containers door de hele stad. We maken samen een wereldreis, om een ontmoeting te hebben met de wereldbol als geheel. Door hardop te beelden, maken we aanwezig wat afwezig lijkt te zijn op het plein, in de stad.

Van Salomé Mooij -in samenwerking met Marie Groothof, Marieke Breyne, Mikkel Mallow, Sebastiaan van Kints (scenografie), Germen Roding (research), Lotte Stek (materiaal advies) en Julien McHardy (concept advies) - met dank aan: het Sint Jansplein - productie: SoAP Maastricht - co-productie: METROPOLIS/KIT, C-Takt en WPZimmer


Speeldata & tickets