PARAGYPSIET

Traumafestival

In een kleine circustent schetst PARAGYPSIET een kille, onwellevende mensenwereld. Eentje waarin mensen onderling maar ook instituten ‘de ander’ genadeloos kleineren en dwarsbomen. Ze drijven ‘kwetsbare zielen’ nietsontziend naar de buitenste rand van de maatschappij, daar waar ze echt in de afgrond kijken.

Het nagelnieuwe theatercollectief Traumafestival is ontstaan vanuit een artistieke verbroedering tussen een aantal spelers, makers en technici in de RITCS School of Arts. Binnen het kader van een schijnbaar losgeslagen feest wil Traumafestival met PARAGYPSIET de rauwheid van het alledaagse bestaan vatten en niets minder dan de wonden van de samenleving blootleggen. Het collectief grijpt daarvoor terug naar de tekst Parasiten van de jonge Duitse theaterauteur Marius Van Mayenburg en stelt zich met hem de vraag: wie of wat in onze maatschappij zijn de zogenaamde parasieten?

van en met Gökhan Girginol, Yanu Schepens, Ali Can Unal, Tim Vermorgen, Gökhan Kizilbuga, Winne Verbrugghe - advies Tania Van der Sanden, Edward Rooze - productie Traumafestival - coproductie d e t h e a t e r m a k e r - met dank aan FroeFroe


Speeldata & tickets