Schrijversgevang op scène #14

Maxine Palit-de Jongh, Mirte Desmeth en Koen Caris

Drie schrijvers. Opgesloten. Elk een bed en een tafel. De borgsom? Een gloednieuwe theatertekst.

Monty stelt drie theaterauteurs voor een bijzondere uitdaging: ze blijven een week lang binnen de muren van het theater. Op maandag worden ze opgesloten. Om zich vrij te kopen storten ze zich vijf dagen exclusief op het schrijven van een gloednieuwe theatertekst. Op vrijdag wordt de borgsom betaald en overhandigen ze het resultaat van een week schrijven aan drie theatergezelschappen. Een loting beslist wie welke tekst krijgt. Vanaf dan zijn hun teksten volledig in de handen van de acteurs. Een ruwe montage tonen zij zondagavond aan het publiek.

Monty lanceerde dit experiment in 2008. Intussen groeide het Schrijversgevang uit tot een vaste traditie om aan het begin van het culturele seizoen een impuls aan de Nederlandstalige theaterliteratuur te geven.

Theatermaker Manja Topper, uitgever Harold Polis en acteur/schrijver Rashif El Kaoui selecteerden uit 34 inzendingen drie namen: Maxine Palit-de Jongh, Mirte Desmeth en Koen Caris. Tijdens het gevang ontfermen de juryleden zich elk over een schrijver. Met een gesprek, raad of extra koffie.

met Maxine Palit-de Jongh, Mirte Desmeth, Koen Caris - jury Manja Topper, Harold Polis, Rashif El Kaoui - productie Kultuurfaktorij Monty


Speeldata & tickets