love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

Untitled 1

An Attempt to Create Meaning in a Space that could go Completely Dark

Astrid De Haes & Abel Ghekiere

Wat met verdriet dat niet kan vloeien, verdriet dat wacht op ontploffing? Vier dansers en vijf muzikanten gaan in dialoog in een poging ruimte te creëren voor verdriet, elkaar daarin te vinden en weer te verliezen.

Untitled 1 (An Attempt to Create Meaning in a Space that could go Completely Dark) is een poging om te dansen met de verstikking en troost van verdriet. Een poging ook om voor de eerste maal deze jonge makers samen te brengen, in een samenspel van muziek, dans, kostuum en scenografie. Lichamen worden een knoop van emoties; instrumenten en dansers converseren samen in valse noten.

Eli Verkeyn ontwierp kostuums vertrekkend van het kleurenpalet van Belgisch kunstenaar Joris Ghekiere, als een negatief van een werkelijkheid die er niet is. De intensiteit verandert in een nooit eindigende zoektocht naar balans.

Zo wil deze voorstelling van het podium tussen de stoelen glijden, in de mensen kruipen en daarin hun eigen emoties weerkaatsen. De individuele ervaring staat voorop, maar is onvermijdelijk gedeeld. Er zijn geen opgelegde emoties, verhalen, associaties. De zoektocht van de muziek wordt de zoektocht van de voorstelling: “Voel wat je wil voelen. Ik leg enkel ongemak op.”

regie & productie Astrid De Haes - ontwerp muziek Abel Ghekiere - kostuum Eli Verkeyn - scenografie & lichtdesign Dauwke Fredrix, Sinan Poffyn - dramaturgie Jenne Van Daele - dans Margot Masquelier, Olivia Van De Peer, Ebe Meynckens, Aron Wouters, Zoë Demoustier - muziek Abel Ghekiere, Maarten Joosten, Tobias Volckaert, Ana Van Liedekerke, Orlan Ghekiere - artistiek advies Alain Platel - dramaturgisch advies David Weber-Krebs - met de steun van Fameus, Stad Antwerpen, Sabam for Culture, WALPURGIS|deFENIKS en Destelheide - coproductie Joris Ghekiere Estate


Speeldata & tickets

Pik voor of na je voorstelling in De Studio nog een aflevering mee van The Wetsuitman podcast!