love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

VERBINDING

monokimono & Ruby Renteurs

VERBINDING is een muzikale theatrale elektronische voorstelling. Het publiek wordt meegenomen op een zoektocht naar aanwezigheid van de ander in geïndividualiseerde tijden. En dat in de vorm van een geschifte film-noir roadtrip waarin conventies op hun kop worden gezet.

Geïnspireerd op het boek Ice van Anna Kaven zet monokimono de wereld op het podium neer door middel van licht en scenografie. De theatrale muziekvoorstelling is tegelijk een experiment rond manieren om verbinding met het publiek te creëren en rond de strategieën en rituelen die daarbij kunnen worden ingezet. De band laat zich o.a. inspireren door Conversations with Nick Cave, art-pop provocateur Dean Blunts onvoorspelbare liveshows en de vervreemding bij David Lynch en Marina Abramovic.

Voor de scenografie werkt monokimono samen met de Antwerpse Ruby Renteurs. De monochrome film-noir wereld staat in contrast met het onverwachte, groteske werk dat Ruby voor VERBINDING maakte. Dit zet de uiteenvallende wereld waarin het verhaal zich afspeelt extra in de verf, en creëert de voedingsbodem waaruit de artiesten verbinding zoeken met het publiek.

van en met Ben Tanghe, Ella S. Dalemans - scenografie Ruby Renteurs


Speeldata & tickets

Pik voor of na je voorstelling in De Studio nog een aflevering mee van The Wetsuitman podcast!