Victory Boogie Woogie

Charles Pas

Victory Boogie Woogie (work in progress) is een solo van de jonge artiest Charles Pas.

Charles plaatst zichzelf in een dystopische tussenruimte om te onderzoeken wat het betekent als je jezelf continu moet optuigen. Als verdwaalde jongeman gaat hij in strijd met het dagdagelijkse, om te proberen het te temmen, en een zoektocht naar alles wat daarachter ligt.

In deze ‘oefening in mens zijn’ speelt Charles in dialoog met een volledig gesampled geluidsdecor, het is een dynamische trip waarin er door middel van flitsen van een leven in de stad een steeds groter plaatje zichtbaar wordt.

Victory Boogie Woogie
is inhoudelijk sterk geïnspireerd door het werk van Adam Curtis. De soundtrack werd beïnvloed door sample goden MF Doom, J dilla en Quasimoto die samen Madvillainy maakten. Het vertrekpunt voor het personage en verschillende scènes is Travis Bickle uit Taxi Driver. De titel is geleend van een onaf schilderij van Mondriaan wat het bruisende levensritme van New York beschrijft.

Victory Boogie Woogie
wordt geproduceerd door Likeminds en gecoproduceerd door ICK Artist space en zal in najaar 2022 in première gaan.

Concept en spel: Charles Pas - Composite: Willem Lenaerts, Rint Mennes - Dramaturgie: Wessel Padberg - Styling: Kevin Pieterse - Begeleiding: Stephen Liebman - Poster: Delfin Lev


Speeldata & tickets