love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

YEAR

Louis Janssens / Desnor

YEAR is een performance die theatermaker Louis Janssens speciaal voor LafS#6 organiseert. In LafS#5 (september 2020) ontwikkelde hij op vergelijkbare manier Listen to your heart. De impulsieve opzet van het project en de zeer specifieke keuze voor performers en inhoud zorgde voor een bijzonder resultaat. d e t h e a t e r m a k e r en Toneelhuis vroegen hem om na te denken over een dergelijk project voor LafS#6.

Louis Janssens: “Het idee is om een groep artiesten te laten reageren op het boek De Jaren van de Franse schrijfster Annie Ernaux. Ik nodig hen uit om in de geest van Ernaux te denken, werken of zelf te schrijven aan de hand van een aantal vragen. Hoe beschrijven we het leven dat achter ons ligt? Hoe kijken we terug op onszelf en de wereld om ons heen? Hoe staat een individuele geschiedenis in relatie tot de geschiedenis van bijvoorbeeld een land, een stad, een cultuur of een politieke periode?

De performers formuleren antwoorden in de vorm van korte scènes, tekstfragmenten, speeches of muzikale acts. We nodigen het publiek uit om deel te worden van een gezamenlijke theatrale terugblik. Waar staan we nu, na een waanzinnig jaar, maar ook na al die jaren? Ik hoop samen met de artiesten en het publiek een moment van innerlijke reflectie te creëren, een stilstaan bij wat was.”

gecureerd door: Louis Janssens - performers: Zindzi Tillot Owusu, Malique Fye, Scarlet Tummers & Sara De Roo - productie: Desnor & d e t h e a t e r m a k e r i.s.m. Toneelhuis - met dank aan: Simon Baetens, Musia Mwankumi & Ferre Marnef


Speeldata & tickets