love at first sight #6

festival van (nieuwe) makers 16 — 25 september 2021 antwerpen

Youth For Sex

Maxime Dreesen

Drie maanden lang kwamen negen jongeren wekelijks samen om plannen te smeden. Ze verenigden zich om te strijden voor vrijheid en gelijkwaardigheid binnen seksualiteit. Een thema waar we nog dagelijks voor moeten vechten. De noodzaak van het project werd bij de start al meteen overduidelijk. Naar aanleiding van de moord op David P. trok het collectief naar de protestactie op de Groenplaats in Antwerpen. Vanaf die dag werkten de jongeren in De Studio onder leiding van theatermaker Maxime Dreesen aan Youth For Sex, een activistisch onderzoekstraject. Het resultaat? Een protest performance én manifesto reader.

Youth For Sex is het startpunt van Maximes onderzoek naar hoe we bestaande, dominante structuren afleren en plaats maken voor eigen, alternatieve vormen van seksualiteit. In 2021 werkt Maxime Dreesen zowel aan Youth For Sex als aan Tabooboo, een alternatieve seksuele voorlichtingsvoorstelling.

met Luna Demey, Hanae Chouiyekh Proby, Miro Lievens, Saar Meeusen, Rebecca De Boeck, Erís Mangelschots, Anse Quintelier, Milan Mitera, Titiane Kelly Chikua - concept, coaching & regie Maxime Dreesen - grafisch ontwerp Nick Mattan - fotografie Anton Fayle - workshops Simon Baetens, Benjamin Abel Meirhaeghe - met steun van De Studio, Fameus, Stad Antwerpen


Speeldata & tickets

Pik voor of na je voorstelling in De Studio nog een aflevering mee van The Wetsuitman podcast!