love at first sight #5

festival van (nieuwe) makers 17 — 26 september 2020 antwerpen

herman

“[...] Als naam voor ons collectief wilden we graag een eigennaam. En toen kozen we voor herman. [...] Herman. Een onzichtbaar lid van onze kleine familie. De naam herman kan opgesplitst worden in “her” en “man”. “her” is “opnieuw”, “man” is “mens”. herman is “opnieuw mens”. De toneelspeler wordt op scène als een “nieuw mens” herboren en de toeschouwer krijgt de gelegenheid opnieuw mens te worden.[...]”

Lois Lumonga Brochez (1995) studeerde in juni 2019 af als masterstudente aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2017-2018 liep ze stage bij De Warme Winkel (Majakovski/Oktober) en bij SkaGeN (Slapend Rijk). Na de afstudeervoorstelling Om niets te zeggen heeft ze samen met haar klas het collectief herman opgericht. Ze speelde daarnaast ook in ​Het betreft liefde van Tine Van Aerschot en in ​Human Landscapes: Book 1 van Michiel Vandevelde. Ze nam deel aan de performance MEMENTUM ​van Timo Tembuyser. Ze was te zien in de kindervoorstelling ​STUCK​ van Laika.

Kenneth Cardon (1996) studeerde in juni 2019 af als acteur aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als masterstudent stond hij in twee professionele theaterproducties: De Zchepping, een muzikale familievoorstelling i.s.m. het Amsterdam Bach Consort, en Millennialism, de eerste voorstelling van het maakplatform Wandaat van actrice Anne-Laure Vandeputte. Voor televisie speelde hij gastrollen in de dramareeks Studio Tarara en in Callboys II van Jan Eelen. Hij speelde mee in De Aanzegster van Jorgen Cassier bij Theater Zuidpool. Daarnaast is hij medeoprichter van het theatercollectief herman.

Sara Lâm (1996) studeerde in 2019 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Tijdens haar masterjaar deed ze stage bij De Warme Winkel in de voorstelling Majakovski/Oktober, waarna ze door datzelfde theatergezelschap gevraagd werd voor de voorstelling Wagner: De Halve Ring. Ze was Artist in Residence in het Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art in Warschau. Daar performde ze in samenwerking met choreografe Ula Sickle in Free Gestures. Ze was ook te zien in de voorstelling ​Genoeg​, geschreven door Dimitri Leue. Ze richtte samen met haar afstudeerklas het theatercollectief herman op en engageert zich om artistiek onderzoek te doen rond de representatie van de Oost-Aziatische vrouw in de media.

Milan Vandierendonck
(1995) is in 2019 afgestudeerd als acteur aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In zijn laatste jaar maakte hij de voorstelling Zwanenzang met klasgenoot Kenneth Cardon en de masterproef Om niets te zeggen o.l.v. Oscar Van Rompay. Als toneelspeler stond hij al twee keer in de Monty met het Schrijversgevang en speelde hij deze zomer mee in Massastrandingen, een nieuwe tekst van Moya De Feyter. Verder is hij actief in het theatercollectief herman.


Speelt

★★★★☆ vier sterren

© Simon Debbaut-l'Ecluse