Violet Braeckman & Ramy Moharam Fouad

Ramy Moharam Fouad (1999) is een Belgische filmregisseur en fotograaf.

Zijn passie voor de audiovisuele wereld is geworteld in de fotografie, waar Ramy tijdens zijn tienerjaren veel kon experimenteren. Na deelname aan verschillende fotowedstrijden met zijn persoonlijke werk, verzameld door de jaren heen, rolde hij in de backstages van verschillende Belgische muzikanten en bands en begon hen te volgen op tournee. Altijd op pad met zijn broer, singer-songwriter Tamino, creëerde Ramy de visuele identiteit van zijn broer tijdens zijn doorbraak en dat doet hij nog steeds. In die tijd geraakte hij gepassioneerd door bewegend beeld en na het regisseren van zijn eerste videoclip op 16-jarige leeftijd voor het nummer Cigar van Tamino, sloeg hij de weg van het regisseren in. Vanaf dat moment regisseerde Ramy vele muziekvideo's voor artiesten als Tamino, Blackwave, Emma Bale en Selah Sue.

Naast het regisseren van fashionfilms, muziekvideo's en commercials werkt hij voornamelijk aan zijn eigen korte films, waarin hij verhalen vertelt waarvan hij vindt dat ze verteld moeten worden. Shadow, till you return, is een korte film die hij samen met actrice Violet Braeckman maakte in 2020. Zijn meest recente werk is Till I Return, een korte film die hij schreef en regisseerde in 2021 over een jongeman Aram, op zoek naar hoe en met wie hij zijn laatste nacht in vrijheid wil doorbrengen voordat hij en zijn generatie vertrekken naar een nog onbekende bestemming voor een zeer lange tijd. Een bestemming waar ze misschien nooit meer van terugkeren.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Ramy erin geslaagd een eigen visuele wereld te creëren waarin hij zich richt op de traagheid in het vertellen van verhalen, het creëren van een omgeving waarin zorgvuldig gekozen beelden op zichzelf kunnen staan en acteurs de ruimte krijgen waarin ze echt kunnen acteren.

Violet Braeckman (1996) is een Belgische actrice die werkt in theater, film en televisie. Ze studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht. Voor, tijdens en na haar opleiding speelde ze rollen in GR5, F*** You Very Very Much, Over Water, The Window en Salamander. In het theater speelde ze o.a. in de Kopergietery, Oedipus van Robert Icke bij International Theater Amsterdam, Het Duel bij Het Nationale Theater, Wildernis van Laika… Tijdens de eerste lockdown schreef en creëerde ze samen met Ramy Moharam Fouad de kortfilm Schaduw, tot je terugkomt en daarna maakte ze haar eigen kortfilms Panjareh en Hert. Momenteel schrijft ze mee aan Making Plans For Oscar, de debuutfilm van Brian Windelinckx en draait ze voor een nieuwe serie bij Opera Ballet Vlaanderen. In het najaar gaan de opnames van het tweede seizoen van F*** You Very Very Much van start en de repetities van Winterreise bij de Opera in Antwerpen en Muziektheater Transparant.

Sinds 2016 organiseert Violet haar eigen theater-, muziek- kortfilmfestival Short Wood. Een bruisende dag vol werk van jonge makers die onze lage landen rijk zijn, in de mix met meer gevestigde waarden. Zoals: Benjamin Abel Meirhaeghe, Anna-Franziska Jäger & Nathan Ooms, Kim Karssen & Florian Myjer, Oriana Ikomo, Ammen Simpson Ohedengbe, Olympique Dramatique, Ramy Moharam Fouad, Dez Mona, Compact Disk Dummies, Louise Bergez, Willem Ardui, Jef Hellemans etc. etc.


Speelt

FADE INTO YOU