Mei-Li, Marta Jamsja & Ella-My Blomdahl

Mei-Li (2002) is een Spaanse danseres en choreografe die momenteel in België woont. In 2023 studeerde ze af in hedendaagse dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Tijdens haar studie werkte ze samen met onder meer Iván Pérez, Eastman Dance Company, Claire Croizé, Renan Martins en Raphael Philipe Damasceno. Ze heeft inmiddels ook haar eigen artistieke interesses ontwikkeld. Als choreografe is Mei-Li geïnteresseerd in de grenzen tussen eenvoud en complexiteit, die volgens haar verband houden met thema’s als vlees, liefde, verzet en identiteit.

Marta Jamsja (1996) is een Estse danseres en choreografe. Ze behaalde een bachelor in choreografie aan de Universiteit van Tallinn en onlangs (in 2023) een bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Marta’s werk draait om het verkennen van en experimenteren met het beeld dat het lichaam overbrengt, waarbij ze zich verdiept in onderwerpen als maatschappelijke normen, gender en seksualiteit. In haar artistieke benadering probeert ze vraagtekens te zetten bij de heersende opvattingen en stereotypen over deze thema’s en nodigt ze toeschouwers uit om hun eigen percepties in vraag te stellen en te herbekijken. In haar choreografische aanpak combineert ze graag abstracte verhalen met beweging, tekst en stem. Door deze verschillende media te vermengen beoogt ze een multidimensionale ervaring die het vermogen van het publiek vergroot om zich in haar artistieke expressie te herkennen. In 2024 zal Marta een nieuwe solocreatie in première laten gaan op de Independent Dance Stage (STL) in Tallinn.

Ella-My Blomdahl (°1999) is een danseres, choreografe en performer uit Zweden die nu in Antwerpen woont. Ze is afkomstig uit de circuswereld en studeerde dans aan New Education for Contemporary Dance en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als danseres werkte Ella-My met het jeugdgezelschap ilYoung en danste ze in stukken voor onder meer Iván Pérez, Claire Croizé, Israel Aloni, Lee Brummer en Anna Tierney. Ze creëerde ook eigen werken: Flesh run, PUCK en haar nieuwste solowerk, Ditch Dance. Op dit moment is Ella-My bezig met een onderzoek naar natuurherstel (rewilding) en lichamelijkheid in een hedendaags landschap. Ze doet dat onder meer door aandacht te besteden aan gedenkplaatsen, de band met voorouders en hybride/queer ideeën over het lichaam. Ze wil graag een tussenruimte creëren tussen landschap en theater, en het publiek daarin onderdompelen.


Speelt

Dans - Triple Bill