Rebekka Bangerter

Rebekka Bangerter (1991) is een Zwitserse theatermaker, regisseur en dramaturg. Op speelse wijze verkent ze schijnbaar abstracte onderwerpen zoals de productie en ordening van kennis, het werken met en rond taal, technologie en de mede-aanwezigheid van het publiek. Door poëtische, wetenschappelijke, algoritmische, historische en persoonlijke perspectieven met elkaar te verweven probeert ze een gelaagde en hybride kijk op de werkelijkheid te bieden die het monopolie van een technisch-kapitalistische wereld ondermijnt.

Haar recente werk werd geproduceerd en getoond op tal van locaties, zoals Gessnerallee Zürich, Roxy Basel, Tuchlaube Aarau, Anhaltisches Theater Dessau, Theater Osnabrück, Dampfzentrale Bern, Tajrobeh Festival Teheran, Room 19, Teatras menas, LIT en Theatre on the screens, Kiev.

Rebekka studeerde theaterregie aan de ZHdK in Zürich, objecttheater / nieuwe media en performance aan de UNA in Buenos Aires en Duitse literatuur en geschiedenis in Bazel. In 2023 behaalde ze de performatieve onderzoeksmaster “DAS Theatre” in Amsterdam. Horror Vacui is haar afstudeerwerk. Ze werkt en woont afwisselend in Amsterdam en Zürich.


Speelt

Horror Vacui